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aktualisiert am 17. April 2024

Lebensmitteltechnologie

72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5397-9

Marina Rigling
Natural Aromatization of Green Tea Infusion by Fermentation with Edible Basidiomycetes – Flavor Tuning towards Hedonic Western Flavors

157 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2023), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5216-3

Jakob Alfons Fröhlich
Principles of nozzle zone agglomeration in spray drying: particle-droplet coalescence and particle-particle aggregation

173 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2022), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5119-7

Christine Borsum
Differences in dynamic aroma release from unfoamed and foamed dairy matrices – experimental setup, physical and chemical mechanisms

143 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2022), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4787-9

Christian Kleemann
Aerogels as a carrier system for sensitive substances – Protein based microcapsules with extreme inner adsorptive surfaces

203 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2021), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4674-2

Adrian Körzendörfer
Vibrations and ultrasound in fermented milk processing – Adverse effects on yogurt structure, mechanisms, and beneficial applications

303 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2020), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4533-2

Carolin Wedel
Thermophilic spore formers: Impact on dairy powder production, contamination pathways and potential of reduction

153 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2020), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4394-9

Christian M. Schmidt
Downstream processing of enzymatically generated lactulose via nanofiltration to produce a prebiotic whey drink for elderly people - Quantification,…

137 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2020), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4195-2

Johannes Schäfer
Fresh cheese made from concentrated milk: Tailoring the calcium content of milk retentates by means of microfiltration to modulate the bitter taste

211 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2019), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3663-7

Anja Eggert
Fast laboratory micro-CT of food foams - Principle, experimental setup for foam characterization and stability

145 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2018), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3160-1

Marina Stoeckel
Shelf-stable milk products: Impact of bacterial spores, peptidases from Pseudomonas, and plasmin

158 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2016), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3078-9

José Toro Sierra
On the separation, thermal and shear induced modification, and study of the functional properties of the major whey protein fractions

251 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2016), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-2982-0

Janina Brand
Modification of the Structural Properties of Egg White by Mechanical Methods prior to Membrane Based Ion Exchange Chromatographic Fractionation of E…

182 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2016), Softcover, A5
96,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1984-5

Thomas Strixner
Fraktionierung und Ausnutzung des technologisch-funktionellen Potentials der Eigelbhauptfraktionen Granula und Plasma

263 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2014), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1888-6

Iris Schmitz-Schug
Improving the nutritional quality of dairy powders Analyzing and modeling lysine loss during spray drying as influenced by drying kinetics, thermal …

171 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2014), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1645-5

Mathias Aschenbrenner
The relevance of glassy state dynamics on structure formation and stabilization of bacteria during freeze-drying and subsequent storage

197 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2014), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1259-4

Katherina Pruß
Inaktivierung von Mikroorganismen auf Packstoffoberflächen mit gasförmigem und kondensierendem Wasserstoffperoxid

175 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2013), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0882-5

Sebastian Karasch
Homogenisierung von Milch-Emulsionen Dispergieren mit Lochblenden - Einflussfaktoren & Auswirkungen - Aggregationsverhalten der Milchfettkugeln

243 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2013), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0646-3

Veronika Kaufmann
Einflussfaktoren auf die Produktcharakteristika von Extended Shelf Life (ESL)-Milch

250 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2012), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0472-8

Antonie E. Post
Fractionation of bovine casein and enrichment of functional casein peptides

146 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2011), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-569-3

Katharina Daimer
Behandlung von Eigelb und dessen Fraktionen mit Phospholipase A₂ – Veränderung der physikalisch-chemischen Eigenschaften und der Funktionalität in E…

138 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2010), Softcover, A5
96,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-038-4

Konrad Weidendorfer
Die Gelsuspension Rührjoghurt Mechanisch-dynamische Eigenschaften, Inline-Partikelgrößenmessung und Apparate zum Glätten der Textur

185 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2008), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5344-3

Max Blankart
Understanding the effect of the technical emulsifiers E 471 in aerosol whipping cream - Analysis, application, and emulsion and foam mechanisms

263 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2023), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5184-5

Britta Graf
Microwave technology for heating liquid and concentrated milk products in technical scale

166 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2022), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5059-6

Simon Schiffer
Milk protein fractionation by microfiltration at low temperatures

232 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2022), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4753-4

Martin Hartinger
Milk protein fractionation by spiral-wound membranes - Optimization of process and module design

236 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2021), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4640-7

Mine Ozcelik Kocak
Microwave-assisted freeze drying of foamed fruit pulps

211 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2020), Hardcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4458-8

Sabine Ambros
Microwave-assisted drying of lactic acid-producing bacteria

230 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2019), Softcover, A5
96,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4274-4

Lutz Großmann
Technofunctionality of Extracted Proteins from Microalgae for Food Applications

305 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2019), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4056-6

Kristin Protte
Whey protein-pectin complexes as new fat-replacers: process design, structure analysis and application for fat-reduced food systems

188 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2019), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3583-8

Balz Bähler
Plasticization and texturization of pasta filata cheese – multiscale process analysis, thermo-rheological characterization, and new approach for con…

161 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2017), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3151-9

Jannika Dombrowski
Structural characterization of milk protein-stabilized foams: A multiscale approach

179 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2017), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3062-8

Katja Isabel Hartmann
Methodical approach for food profiling: physical and sensory characterisation of German Emmental-type cheese and statistical data evaluation

138 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2015), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-2844-1

Stefan Nöbel
Dairy microgel suspensions: principles, phenomena and models at different structural levels

216 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2016), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1934-0

Anne Karoline Kessler
Physico-chemical characterization of novel casein-surfactant micelles

249 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2014), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1758-2

Christian Hahn
Textural properties of fresh cheese as affected by post-processing: particle cluster formation, characterization, and size reduction

155 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2014), Hardcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1523-6

Philipp Schenkel
Innovative technologies in cheese milk pre-treatment and its impact on thermo-physical properties of semi-hard cheese

240 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2014), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0931-0

Michael Betz
Encapsulation-related characterisation and applications of thermal whey protein hydrogels

113 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2013), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0847-4

Stephan Rückold
Water in Biological and Environmental Reference Materials

200 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2012), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0520-6

Malgorzata Jakubasch
Einfluss der Protein-Protein-Wechselwirkungen zwischen Eiklar- und Molkenproteinen auf ihr Denaturierungs-, Gel- und Schaumbildungsverhalten

214 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2011), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-832-8

Alexander Piry
Untersuchung zur Längenabhängigkeit der Filtrationsleistung bei der Fraktionierung von Milchproteinen mittels Mikrofiltration

207 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2011), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-447-4

Markus Kreuß
Ion-exchange fractionation and structure-function relationship of caseinomacropeptide as a function of glycosylation.

148 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2010), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5336-8

Patrick Wilms
Flow of highly concentrated suspensions with a non-Newtonian matrix: Measurements and modelling for die extrusion applications

183 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2022), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-5178-4

Anisa Heck
Understanding protein-based soft particles: Textural modification of fat-free fermented concentrated milk protein-based microgel dispersions

215 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2022), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4987-3

Ann-Kathrin Nedele
Fermentation of soy drink with Lycoperdon pyriforme and Agrocybe aegerita to tailor the flavor properties of dairy substitute products - Sensory ass…

163 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2021), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4725-1

Elena Leeb
Ways for a targeted enzymatic hydrolysis of β-lactoglobulin - Control of reaction kinetics and peptide fractionation

189 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2020), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4571-4

Christian Kern
Waterless extrusion: Forced fusion of casein-based gel granulates into homogeneous and anisotropic, semi-solid structures

183 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2020), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4423-6

Melanie Marx
Reaction kinetics of heat induced protein denaturation and microbial inactivation in whey concentrates

159 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2019), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-4268-3

Hans-Jürgen Heidebrecht
From food to medicine: Process development and use of functionalized polyclonal antibodies from cow's milk for the treatment of infections caused by…

226 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2019), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3880-8

Rebecca Würth
Development and characterization of a spray drying microencapsulation process for probiotics in a cold-renneted skim-milk matrix

130 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2017), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3248-6

Patricia Meyer
Concentration of Dairy Fluids - An Investigation on Membrane Cascades Comprised of Ultrafiltration in Series with Nanofiltration or Reverse Osmosis …

159 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2017), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3126-7

Meike Samtlebe
Lactic acid bacteriophages: Control in whey processing by membrane separation and perspectives on modulation of the microbiota

193 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2017), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-3060-4

Wolfgang Holzmüller
Investigations on the isolation of milk fat globule membrane proteins from cream and buttermilk

164 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2016), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-2759-8

Tim Steinhauer
On the Micro- and Ultrafiltration of Dairy Fluids - Molecular Mechanisms of Membrane Fouling and Elucidation of Deposit Layer Structures

210 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2016), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1901-2

Alina Sonne
Micro- and macro-structural matrix properties as modulator for creamy perception in yogurt systems

178 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2014), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1749-0

Aline Holder
Cross-Flow Electro Membrane Filtration for the Fractionation of Dairy-Based Functional Peptides

163 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2014), Softcover, A5
84,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-1342-3

Christopher Guyot
Transglutaminase-induzierte und Transglutaminase-unterstützte Gele aus Milchproteinen

213 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2013), Softcover, A5
96,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0884-9

Andrej Heilig
The interaction of aroma compounds and dairy constituents: influence of composition and processing on aroma retention and transport in liquid to sem…

233 Seiten, Dissertation Universität Hohenheim Stuttgart-Hohenheim (2012), Hardcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0679-1

Nadja Siegert
Stabilität von bioaktiven Glykoverbindungen in Milch bei verschiedenen Milchverarbeitungsprozessen

184 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2012), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-8439-0494-0

Martin Heinrich
Untersuchungen zum hochdruckausgelösten Zerfall der Caseinmizelle

171 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2012), Softcover, A5
72,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-754-3

Michaela Tilgner
Thermische Reaktion von Eiklarproteinen: Denaturierungskinetik und Verschäumungsverhalten

205 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2010), Softcover, A5
60,00 € inkl. MwSt, zzgl. Versand
978-3-86853-042-1

Chalat Santivarangkna
Inactivation of Lactobacillus helveticus during Vacuum Drying and the Mechanism of Sorbitol in Protection of the Cells

145 Seiten, Dissertation Technische Universität München (2009), Softcover, A5